Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhívás

 

 tamogatok1.jpg

 Felhívás                                                        

    2o12. junius 20- 3o-a között  a Kis Nárcisz egyesület  és a Nárcisz  Napközi Otthon  a  Hargita Megye Tanácsa támogatásával "Állatszerető  kisgyermekek" címmel ifjúsági program sorozatot szervez a Nárcisz Napközi Otthon    gyermekeinek!

                                                                                                         

s5031546.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nárcisz Napközi otthon és a Kis Nárcisz egyesület szervezésével, a   Hargita Megyei Tanács által támogatott, ÁLLATSZERETŐ KISGYERMEKEK ifjúsági programsorozat keretén belül ellátogattunk a     MAROSVÁSÁRHELYI ÁLLATKERTBE.

A tanulmányi kirándulás során betekintést nyerhettünk az állatok életébe.  Az állatkerti sétánk alatt gazdagodott a gyerekek ismerete, hiszen nemcsak a hazai állatokkal ismerkedhettek meg, hanem exotikus állatokkal is. Tapasztalatot gyűjtöttünk hazánk erdeiben élő vadállatok és madarak életmódjáról, valamint  a háziállatokról és szárnyasokról. Nagy élmény volt a gyerekek számára, amikor az exotikus állatok ketrecei előtt haladtunk el. Észrevételeiket megfogalmazva okos gondolatok hangzottak el: „Nézd óvó néni ez egy hím oroszlán, hiszen van sörénye, a nősténynek nincs…”. A legnagyobb élmény a majmokkal és a kígyókkal való találkozás volt. A tanulmányi kirándulás jó lehetőség volt arra, hogy a gyerekek közvetlenül megfigyeljék az állatokat, testfelépítésüket, életmódjukat, különbségeket és hasonlóságokat végezve hazai vadállatok és háziállatok valamint az exotikus állatok között. Emellett környezetbarát gyerekekként megismerkedtünk a védett állatokkal is és megtapasztaltuk azt, hogy bolygónk és jövőnk érdekében milyen sokat tehetünk gyerekként is.

Meglátogattunk hagyományos állatfarmot, ahol  megfigyelhettük: hogyan gondozzák a teheneket, lovakat, a disznót, juhot, kecskét, nyulat, a szárnyasokat. Utána megtekintettünk egy európai program által támogatott és az EU-szabványoknak megfelelően felszerelt és működtetett farmot. A gazdák segítségével közelről is megtapasztalhatták az állatok etetését, a géppel történő fejést, a bocik szoptatását. A gyerekek kedvükre meg is simogathatták a kisállatokat.

              

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.